پرورش جلبک اسپیرولینا به صورت اصولی و دقیق

پرورش جلبک اسپیرولینا

در این مطلب نحوه پرورش جلبک اسپیرولینا در مقیاس کوچک آموزش داده می شود . در پرورش جلبک اسپیرولینا باید به نکاتی اعم از میزان نور ، مواد مغذی ، شدت هوادهی و …توجه کرد که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم .

پرورش جلبک اسپیرولینا مرحله اول استوک سازی

برای پرورش جلبک اسپیرولینا نیاز به یک استوک (بذر) با کیفیت دارید ، در نتیجه مرحله اول پرورش جلبک ساخت استوک و یا خرید آن می باشد .

برای ساخت استوک جلبک باید تمام باکتری ها ،قارچ ها، تک سلولی ها و … از بین برود ؛ به عبارت دیگر بجز سلول های جلبک هیچ موجود زنده ای وجود نداشته باشد .

برای این کار یکی از بهترین روش ها کشت جلبک بر روی محیط کشت جامد است که در تصویر زیر می بینید. در محیط جامد به نسبت محیط مایع آلودگی ها سخت تر پخش می‌شوند و می‌توانید جلبک را از بقیه آلودگی ها راحت‌تر جدا کنید .

پلیت جلبک

در تصویر زیر یک کلونی خالص جلبک را می بینید تمام مراحل خالص سازی در کلاس های مجازی ایران آلجی آموزش داده می شود .

کلنی جلبک

بعد از اینکه یک جلبک خالص بدست آوردید باید آن را به محیط مایع منتقل کنید . سعی کنید تا حجم ۱۰ لیتر جلبک را در شرایط کاملا استریل کشت دهید اگر قبل از این میزان هر آلودگی وارد جلبک شود کیفیت و عملکرد نهایی جلبک بسیار پایین می آید .

افزایش حجم (اسکیل آپ) در پرورش جلبک اسپیرولینا

اگر استوک جلبک را ندارید باید کشت را از حجم ۱۰ میلی لیتر شروع کنید و سپس به حجم ۱۰۰ میل و بعد به حجم  یک لیتر برسانید و هر ۱۰ الی ۱۴ روز با نسبت ۱ به ۱۰ افزایش حجم می دهید .

برای پرورش جلبک  باید به شرایط جلبک اعم از  نور، دما ، شوری و غیره که در ویدیو آخر ، همین مطلب آمده است به خوبی توجه کنید .

این موارد  در مقاله های جداگانه در این سایت برای شما مفصل توضیح داده شده است . اگر می خواهید خودتان محیط کشت و یا کودهای جلبک اسپیرولینا را درست کنید به این صفحه مراجعه کنید.

بعد از پرورش تا حجم ۱۰ لیتر یکی از روش های پرورش جلبک در مخازن بزرگ تر را انتخاب کنید .

برداشت جلبک اسپیرولینا

بعد از این ‌که جلبک به غلظت مناسب رسید باید با توری های میکرونی آن را برداشت کنید . به هیچ عنوان از پارچه هایی مثل ساتن و غیره  استفاده نکنید ، همانطور که در تصویر زیر می بینید توریهای میکرونی از الیاف های منوفیلامنت بافته شده است ولی پارچه ها  به این صورت نیستند . اگر از پارچه استفاده کنید بعد از چند بار برداشت پرزهای پارچه وارد پودر شده و به همین طریق وارد بدن انسان می شود.  پارچه بهترین فضا برای تجمع آلودگی ها می باشد .

توری برداشت

بعد از برداشت جلبک بهتر است  جلبک را در دمای ۴۰ درجه در محیطی کاملا تمیز خشک کنید . و تا زمان مصرف آن را پودر نکنید .

جلبک باید در ظرف در بسته ، دوراز نور و در مکان خنک نگهداری شود. رطوبت جلبک باید زیر ۷ درصد باشد .

برای اطلاعات بیشتر می توانید در کلاس های مجازی ایران آلجی شرکت کنید .

برای خرید استوک جلبک با کیفیت کلیک کنید.

سوالات خود را در صفحه اینستاگرام ما بپرسید.

سبد خرید
پیمایش به بالا